Főoldal


Referenciák - Galéria

Moziszoba
   Tervezés
   Építés

  
Eszközök
  Vászon
  Projektor
  Hangfalak
  Dekor elemek
  Bútorok
  Elektronika
  Akusztikai elemek
 
Bemutatótermünk
 
Rólunk írták
 
Kapcsolat
Tervezés

 

Lehet rengeteg tudományos és tudományoskodó elvet, szabályt, tervezési klisét,... előrángatni. Lehet rettentő szakértő és fontos arccal magyarázni, hogy egy helyiség túl alacsony, vagy túl hosszú és nem lesz "tökéletes" a mozihangzás. 

Fekvő moziszobaDe lehet komolyan venni egy kihívást és a legjobbat kihozni egy adott szobából.  Véleményünk szerint egy moziszoba tervezésénél a legfontosabb feladat a Megrendelővel való közös gondolkodás. Aki egy egész helyiséget  áldoz a házábol, vagy lakásából az a legtöbb esetben nem csak egy "dedikált" mozit szeretne. Hanem egy közösségi szórakozást szolgáló teret. Ahol a barátokkal lehet meccset nézni, a gyerekek nyúzhatják a játékkonzolt, alkalmi próbaterem, vagy a zenehallgatás szentélye is egyben. Ezek szerteágazó igények, és akkor érezzük sikeresnek a tervzést ha sikerül megtalálni a pontos egyensúlyt. És a funkciók összehangolásakor senki sem érzi túlzottnak a kompromisszumot a kedvenc területéből. Bizony kell a beszélgetés, az ötletek ízlelgetése, csiszolgatása. De a végeredmény a legtöbbször igazolja ráfordított időt és energiát. Na és persze a környezetről sem feletkezzünk el. A legtöbb esetben az kevés, ha jól szól a mozi, az is elvárás, hogy ebből a szomszédos helységekben semmit se lehessen hallani. A hangszigetelés mértéke is az előzetes tervezések egyik sarokköve.

Gondolom azért nem meglepő, hogy a mozi funkció az igazi szívünk csücske. Így a helység belsőépítészeti, akusztikai és eszközpark tervezésénél mindent elkövetünk, hogy a filmek ne csak lenyűgözően nézzenek ki, de igazán "dögösen" is szóljanak. A szoba adottságaihoz igazítva használjuk a legnagyobb mozihang szakértő cégek ajánlásait (Dolby, DTS, THX). 

Mozszobai és golf
A tervezés során ajánlatot adunk a szükséges berendezésekre, természetesen szállítással, beszereléssel együtt. Komplett audio-video rendszertechnikai tervezést ajánlunk, mellyel sokkal jobb végeredmény érhető el, mintha csak találomra válogatnánk össze a berendezéseket. Az akusztikai tervezés során felmérjük a jelenlegi akusztikai állapotot,  megtervezzük a moziszoba akusztikáját, a szükséges hangszigetelés mértékét, az akusztikai elemek elhelyezését, méretét és mennyiségét. Ha építészeti kialakítás is szükséges, abban az esetben  ajánlatot és tervet adunk a kivitelezésre, falak, álmennyezetek megvalósítására. Gépészeti tervet készítünk a klímatizálásról, elektromos ellátásról. 

Az A.I.D.A. Audió Kft

referencia bemutató termévé választott minket.

KEF referencia terem
Meghallgatható a
KEF Refference 207/2 hansugárzók.
Marantz SA-11S2, SC-11S1, SM-11S1
meghajtással.Megkezdtük a fantasztikus akusztikai tulajdonságokkal rendelkező Green Glue termékek hazai forgalmazását! Ügyfeleink írták: