Főoldal


Referenciák - Galéria

Moziszoba
   Tervezés
   Építés

  
Eszközök
  Vászon
  Projektor
  Hangfalak
  Dekor elemek
  Bútorok
  Elektronika
  Akusztikai elemek
 
Bemutatótermünk
 
Rólunk írták
 
Kapcsolat
Kicsi
 és szép 2.0

Áprilisban adtuk hírül, hogy elkészültünk egy 4 férőhelyes hangulatos kis családi mozival. Alig kürtöltük szét büszkeségünket a világhálón, mikor már csöngött is a telefon. Gondoltuk valamilyen utólagos beállítási, vagy apróbb módosítási kérése van ügyfelünknek. De a hír ennél sokkal lesújtóbb volt. A nagy tavaszi  esőzések az ő környéküket sem kímélték. A ház nem tudott megbirkózni a hatalmas víztömeggel és az alagsor totálisan beázott. Minden úszott, a gardrób, a rakodó helyiség, a szauna, a biliárdszoba, és természetesen a moziszoba sem maradt ki a természeti csapásból. Sőt az egyik fő támadási pont éppen a moziszoba szellőző ablaka lett. Így nem csak a 10-15 cm víz okozott kárt, hanem azt tetézte még a kertből beömlő iszap és sártömeg. Az eredmény siralmas volt.
Jómagam csak néhány nappal később láttam a helyiséget. Ekkorra a háziasszony megpróbálta legalább a padlószőnyeget megtisztítani az iszaptól, de így is elég lehangoló látványt nyújtott a falon lefolyt sár nyoma,  az alulról felázó panelek és bútorok látványa. A padlószőnyegből még ekkor is gejzírként tört fel a víz minden lépésnél.
 A következő teendő a gyors bontás volt. Mindent ki kellett dobálni, ami a
vízzel kapcsolatba került, mert lassan de biztosan megindult a penészedés. Két nap alatt több heti munkánkat romboltuk le fájó szívvel.
Ezután hosszú várakozás következett. Száradtak a falak, és pára formájában ontották magukból a rengeteg beszívott nedvességet.
Időközben kitört a nyár és ez segítette a száradáson dolgozó szakemberek és gépeik munkáját. De így is csak lassacskán javult a helyzet. Természetesen ez idő alatt megerősítésre került a ház vízszigetelése, és más egyéb védvonalak is épültek a következő esőtámadás visszaverésére. A moziszoba két szellőző ablaka is befalazásra került. A frisslevegő utánpótlásra pedig más megoldás lett kidolgozva.
Gondolom, senkit nem lep meg, hogy közben a kiemelt biztosításról kiderült, hogy csak addig prémium árszabású, amíg a csekkeket kell befizetni. Kártérítésnél már egyáltalán nem kiemelt az ügyfél.
Szeptemberre úgy döntöttek a tulajdonosok, hogy itt az ideje az újjáépítésnek. Ekkorra már a nedvesség mérési adatok is biztatóan alakultak. Nekiláttunk hát rekonstruálni a "megsemmisült" moziszobát.
Másodjára már könnyebb a helyzet. Az apró részletek is ki vannak találva. Nincs más feladat, mint az emlékek és fotók alapján ismét elkövetni ugyanazt, ami egyszer már igazán jól sikerült. Magunk sem bíztunk benne, de rekordidő, 1 hét alatt elkészültünk. Újra régi fényében mutatkozott ez a pici, hangulatos családi mozi.

Remélve, hogy a katasztrófa nem ismétlődik meg, nagyon jó szórakozást kívánunk a család összes tagjának!
 

Az A.I.D.A. Audió Kft

referencia bemutató termévé választott minket.

KEF referencia terem
Meghallgatható a
KEF Refference 207/2 hansugárzók.
Marantz SA-11S2, SC-11S1, SM-11S1
meghajtással.Megkezdtük a fantasztikus akusztikai tulajdonságokkal rendelkező Green Glue termékek hazai forgalmazását! Ügyfeleink írták: