Főoldal


Referenciák - Galéria

Moziszoba
   Tervezés
   Építés

  
Eszközök
  Vászon
  Projektor
  Hangfalak
  Dekor elemek
  Bútorok
  Elektronika
  Akusztikai elemek
 
Bemutatótermünk
 
Rólunk írták
 
Kapcsolat
Egy
nappali metamorpfózisa

A nyár vége felé megkeresett minket egy szimpatikus fiatal pár. A közelmúltban költöztek be budapesti lakásukba. Szeretik a filmeket, főleg nagy vásznon nézni - olyan igazán mozisan. És persze a zenehallgatás is a hobbijaik közé tartozik. De mivel a lakás egy új építésű társasházban található, kételyeik merültek fel az áthallással kapcsolatban. A szomszédokkal pedig nem szeretnének összetűzésbe kerülni, hiszen még jó pár évet terveznek eltölteni az új tulajdonban.

Nappali átalakítás kezdeteFelkérték, hogy vizsgáljuk meg a házat áthallás, és a szobát akusztikai szempontok alapján. Az első látogatásnál rögtön kiderült, hogy igazi "ínyencekkel" van dolgunk, és a félelmük valószínűleg nem alaptalan.
Az ház meglepően jól teljesített az áthallás mérések során. Ritka az ilyen tisztességesen kivitelezett társasház manapság. A számítások elégségesnek mutatták a nappali szoba néhány falának Halltexel való burkolását, ami természetesen a helyiség akusztikájának is sokat segített. A lakás nappalija volt a kihívás tárgya, így nem lehetett szabadon "garázdálkodni" és mindent a cél érdekében átalakítani, mivel a helyiség elsősorban élet és közösségi térként funkcionál. Olyannyira hogy egy beugrójában kapott helyet a kicsiny konyha, sőt az étkezősaroknak is innen csippentettek le 1-2 m2-t.
Álmenyezet építéseTehát a feladat, hogy ebben a központi térben, a lakás közepén  teremtsünk meg egy olyan miliőt, ami filmnézés közben illúziót nyújt a mozi élményhez, és természetesen megtámogat a megfelelő hangzással is. Viszont a vetítő leállítása, és a hangulat elillanása után, varázsütésre egy fiatalos, modern nappalivá alakul vissza.

A lehetőségek egy "keresztbe vetítős" szobának adtak teret mely építészeti kialakítása segítségünkre volt azzal, hogy a egyik oldala nagyon tagolt, tördelt (diffúz) terekből állt. A filmnéző kanapé is ezen az oldalon kapott helyet. A szemközti fal viszont teljesen sík, tagolatlan felszínével remek lehetőséget biztosít a vetítővászonnak, mely a tulajdonos kérésére ráadásul fix keretes megoldású. Ezt az oldalt egyébként is szigetelni kellett a közvetlen falszomszéd miatt, így könnyebben kialakítható volt az elnyelő felület is.
Kész a csillagromboló alja.A mennyezet, kemény sík felületét egyedi formájú függesztett álmenyezettel törtük meg, mely egyben helyet adott a nappali szoba világítótesteinek, a mozizáshoz elmaradhatatlan csillagos égboltnak, és a hangulatfénynek is. Érdekessége, hogy a megrendelőnk külön kérésére minden világítótest LED alapú, az energia tudatosság jegyében.

Azok a fránya LED-ekAz építéskor a lakás már használatban volt. Természetesen hangsúlyt fektettünk a berendezési tárgyak és a parketta védelmére, valamint a az elkerülhetetlen por és törmelék mennyiségének minimálisra szorítására.
A teljesen aszimmetrikus szobabelső miatt a függesztett álmennyezet helyének pontos kijelölése jelentette az egyik legizgalmasabb feladatot.
 A munkálatokat 1 hétre (H - P) terveztük. A gipszkartonozás és csillagos égbolt építés terv szerint elkészült. Így a festők is nekiláthattak a megbeszélt reggelen, a gletteléshez. Utána lámpák szerelvényezése és a Halltexezés is szépen haladt. Így fest, vagyis igy világítTeljesen az elképzelt ütem szerint haladt minden, egészen péntek délutánig mikor is a legutolsó mozzanatnál kiderült, hogy a csillagos égbolt mindkét LED meghajtója hibás. Korábban már a trafót kellett cserélni, így a LED-eket nem tudtuk kipróbálni a mennyezet lezárása előtt. A legrosszabb rémálom, hogy 3 alkatrészből 3 hibásat sikerült kifogni. Igazi szívás. Fájó szívvel újra fel kellett nyitni a már glettelt és szépen lefestett mennyezetet. A javítás nem túl nagy horderejű, de az anyagok száradási ideje miatt sajnos eltolta néhány nappal az átadást. 

Azóta a lakás elkészült és a javítás is sikerült, megrendelőink legnagyobb örömére.
 

Az A.I.D.A. Audió Kft

referencia bemutató termévé választott minket.

KEF referencia terem
Meghallgatható a
KEF Refference 207/2 hansugárzók.
Marantz SA-11S2, SC-11S1, SM-11S1
meghajtással.Megkezdtük a fantasztikus akusztikai tulajdonságokkal rendelkező Green Glue termékek hazai forgalmazását! Ügyfeleink írták: