Főoldal


Referenciák - Galéria

Moziszoba
   Tervezés
   Építés

  
Eszközök
  Vászon
  Projektor
  Hangfalak
  Dekor elemek
  Bútorok
  Elektronika
  Akusztikai elemek
 
Bemutatótermünk
 
Rólunk írták
 
Kapcsolat
Ha már úgyis Kecskeméten járunk...

Meglátogattuk a belvárosban fekvő, igényesen kialakított színvonalas bemutatótermet. Rögtön látszik, hogy nem holmi "Multis hányavetiséggel" árulják itt a minőségi készülékeket. Az igazi profik szakértelme lengi be a helyet.
A bemutató szoba is tisztességgel és igényesen kialakított. Első ránézésre semmi baj sincs vele. Ám a beszélgetés során kiderült, hogy  ez a helyiség néhány évvel ezelőtt készült, amikor még viszonylag kicsi volt hazánkban az ilyen irányú tapasztalat. A kivitelező is tisztességgel próbálkozott, de akusztikai ismeretek híján nem lett egy igazán jó a moziszoba.

Jobban megvizsgáltuk  a termet: valóban kicsit zörög a  gipszkartonváz a falban, a szinteltolásos dobogó rossz hatással van az akusztikára. A világitótestek kiválasztása sem igazán szerencsés.
Mit is kéne tenni? Ezt javítani,  azt cserélni...... Szó-szót követ, és megszületik a megoldás. Újra építjük a szobát.

Nem sokkal később egy kánikulával terhelt szerda reggelen az impozáns üzletbe megérkezett az iszonyat... - három kollégánk képében. Akik egy röpke  nap alatt siralmas kinézetűre rombolták a szép kis helyiséget. Elszántan az alapokig bontottak mindent, a tulajdonos testi épségét sem kimélve.
De mielőtt mindenki sirva fakadhatott volna, a  másnapra öt főre duzzadt brigád nekilátott az új arculat kialakításához. Bár még nagyon messze, de megjelent a fény az alagút végén. Igaz, csak a nagyon erős fantáziával bírók láthatják
Teltek a napok. A por csak szállt kifelé az "alkimista szentélyből" és csöndesen egyenletes bevonatott alkotott a csillogó lakkfekete és üveg burkolatokkal telitüzdelt elegáns üzletben. Az üzlet bájos, egyetlen nődolgozója   pedig szélmalomharcot vívott takaritószerekkel felfegyverkezve. De minden bekukucskálásnál újabb részleteket fedezhettek fel az újjá születő szoba falai között. Egyre jobban testet öltött a leendő mozi. Sorra készültek el az új falak, a villanyszerelés, a szegélydoboz, az oszlopok, és diszitő elemek is megtalálták végleges helyüket A dobogó is hamarosan ott díszelgett középpen.
Az első nagy ugrás a festők megmegjelenésekor történt. Persze először ők is csak gleteltek, csiszoltak, poroltak. De amikor a szegélydoboz feketébe öltözött, büszkén kiemelkedve az eddigi általános szürkeségből. A már-már szkeptikus arcokon is felcsillant a remény. A színek hamar birtokba vették a kis szobát. A jobb oldali falra felkerültek a tapéták és a diszitőkereteik is elhagyták régi fehér létüket. A plafon elnyerte végleges, elegáns halvány szürkeségét. Majd két kollégánk Halltex panelekkel borította az bejárattal szemközti, és a bal oldali falakat. A helyükre kerülő világítótestek kezdték megmutatni a szoba  majdani hangulatát.
Egyre több az üzletben megforduló törzsvevő időzött el az ajtóban. Nézegette, "ízlelgette" a lassan végleges formát öltő bemutatótermet. Kiváncsian kérdezgették mikor lehet majd kipróbálni?
Következő látványos akció a csillagos égbolt születése. Kis asztalos és kárpitos munka, na meg néhány száz méter üvegszál sziszifuszi bedolgozása után már emelkedhetett is a helyére a látványos álmenyezet. Kapcsoló bekötve. Próba. Pont úgy világít ahogy azt elképzeltük. Egy épp ott járó hölgyvendég csodálata volt számunkra a legnagyobb elismerés.
A szoba arculatát pedig a hamarosan felkerült (pontosabban lekerült) padlószőnyegek végérvényesen teljesé varázsolták.
Ezután már csak néhány simitás, szerelvényezés volt hátra. És a kiemelkedő szinvonalu technika már birtokba is vehette újdonsült lakhelyét.

Az építés képei itt láthatóak. >> 

Az AV-Land oldalára. >>. 

Az A.I.D.A. Audió Kft

referencia bemutató termévé választott minket.

KEF referencia terem
Meghallgatható a
KEF Refference 207/2 hansugárzók.
Marantz SA-11S2, SC-11S1, SM-11S1
meghajtással.Megkezdtük a fantasztikus akusztikai tulajdonságokkal rendelkező Green Glue termékek hazai forgalmazását! Ügyfeleink írták: