Főoldal


Referenciák - Galéria

Moziszoba
   Tervezés
   Építés

  
Eszközök
  Vászon
  Projektor
  Hangfalak
  Dekor elemek
  Bútorok
  Elektronika
  Akusztikai elemek
 
Bemutatótermünk
 
Rólunk írták
 
Kapcsolat
Pihenőből  Moziszoba.

   
Kecskeméti  partnerünkön kereszül kaptuk a felkérést.Egyik ügyfelük moziszobát szeretne kialakítani a házában.
Helyszin bejáráskor egy izléses nagyon jó arányokkal kialakított házhoz kisértek minket. A tulajdonosok izlését, stílus és arányérzékét dicsérte az épulet kivül is, belül is.
Két helység indult versenybe az új kulturális szentély címért. Némi méregetés és közös tervezgetés után a nagyobbik helység került ki győzesen. A szoba geometriája okozott pár perc vívódást. De gyorsan megegyeztünk, hogy az éppen egy kicsit téglalap alaprajzban keresztben lesz a mozi.
Mintafotók és néhány magunkal hozott anyagminta átnézése után. Szédületes sebeséggel kezdett körvonalazódni a végleges kép. Alig egy órát töltötünk a helyszinen és jól körbeírható elképzelésekkel búcsuztunk a kedves házigazdáinktól. Tán prakszisunk leggyorsabb döntéssorozatában volt részünk.
A szoba egyik oldalát határoló íves fal, és a rajta teljes széleségben húzódó ablakok okoztak némi fejtörést.A közös gondolkodás sikerét jellemzi, hogy az elkészített látványter elsőre elfogadásra került.
Így végkép megpecsételődött az egykori szaunás, jakuzzis pihenőszoba sorsa. 
Jön a bontás és a vésőgép, hogy a helység szomorú romjaiból egy új szentély alakulhasson ki, mely más módon ad módot a család szorakozásának

Meg kezdődtek a munkálatok. Az első két nap rombolással és pusztítással telt. Úgy tünik ez már csak így megy nekünk itt Kecskeméten.. A szép tükör és csempe mind a vésőgép áldozata lett. Utána még némi téglavésés következett a kábelvezető csöveknek.
 A textilek is edejekorán kiválasztásra kerültek. A padlószönyeg és a függünyök. Ebben a moziban nagy szerepet kapnak a függönyök mivel egy földszinti, egyik oldalán tiszta ablak helységet kell átalakítani. A függöny legfontosabb funkciója a sötétítés lesz. De hasonlóan komoly szerepet kell betöltenie az ablakfelületek csilapításában. A nagy üvegfelületek nem tesznek jót a szoba akusztikájának. Mivel természetesen nem szabad elburkolni fixen az ablakokat, így a függüny körültekintő kiválasztásával lehet korrigálni ezt a zavaró tényezőt.
Mivel a textiles cégek 3-4 hétre igazolták vissza a szállítást, így kapkodásra nem volt okunk. Minden flottul, simán haladt a maga ütemében. Próbáltunk alkalmazkodni a házigazdáink nyaralásához is menet közben..Haladt az építés, formálódott a mozi. Elkészültek a gipszkartonos munkák, felkerültek a Haltex falburkolatok. Az ablak elötti körívbe tervezett 18 tűhalogén lámpát izgalmas, új elemnek szántuk. Beüzemelését némi várakozás övezte. Az ívelt motoros karnisok megérkezésekor nagy izgalommal próbáltuk a helyükre. De ezek is remekül stimmeltek.

Viszont mint mindíg, ha jól mennek a dolgok, biztos, hogy beüt valami.
Egy hétfő reggelen bementünk a szönyeges céghez átvenni a megrendelt padlószőnyeget. Hisz letelt a 4 hét amit szállításra igértek. Az eladó hebeg, habog. A lényeg az, hogy a raktár elfelejtette megrendelni a kért szőnyeget. Most aztán nagy a baj. Újabb 4 hét, de lehet, hogy a gyár nyári leállása miatt hat is lehet.
Ez mindent felborít. Indulhat a futkosás szőnyeg után. Ugyanezen a héten a melegburkolónk is cserben hagyott minket.
A szép nyugott moziépítés nagyon gyorsan káosszá alakult.

Péntekre igértük, hogy átadjuk a kész szobát az eszközök beszerelésére, és beüzemelésére. Így a család hétvégén már élvezheti az új moziját. Na de ki figyelte, hogy az a péntek 13-a. És úgy is viselkedett mint egy rendes babonával sújtott nap. De ha megigértük, hogy elkészülünk akkor ez a köteleségünk babona ide vagy oda. Bár az igért 18 óra helyett csak éjjel 11 felé vehette át a technika szállítását és behangolást végző AV-Land  a főszerepet. Viszont így is sikerült a megbeszélt hétvégére összeállítaniuk és élvezhetővé varázsolniuk az új mozit.
Fáradtan, a problémákkal terhelt hosszú nap után, öszeszedtűk szerszámainkat. Mindent bepakoltunk a kocsiba. Majd meg állapodtunk a kollégákkal, hogy leülünk és megvárjuk az éjfélt. Amilyen ez a nap, inkább ne induljunk útnak. Pedik egyikünk sem babonás, de rá érünk egy fél óra mulva is hazaindulni.
A terv bevált, másnap hajnalban épségben hazajutottunk .

Egy kicsit rázós volt a vége. De egy  izgalmas kialakítású, szerintünk nagyon szépre sikeredett moziszobát adhattunk át új tulajdonosainak. Akikben igen kedves és barátságos embereket volt szerencsénk megismerni. Ezúton is kivánjuk, hogy nagyon sok öröműk teljen az itt végignézett filmekben.Az építés képei itt láthatóak. >>   
Az AV-Land oldalára itt juthat el  >> 
 

Az A.I.D.A. Audió Kft

referencia bemutató termévé választott minket.

KEF referencia terem
Meghallgatható a
KEF Refference 207/2 hansugárzók.
Marantz SA-11S2, SC-11S1, SM-11S1
meghajtással.Megkezdtük a fantasztikus akusztikai tulajdonságokkal rendelkező Green Glue termékek hazai forgalmazását! Ügyfeleink írták: